تناقضی دیرین به بهای سلب آسایش اهالی کهریزک؛ از اغماض نسبت به آرادکوه تا رشد قارچگونه مراکز غیرمجاز بازیافت پلاستیک
موضوع جمعآوری کارگاههای بازیافت پلاستیک در بخش کهریزک با وجود معطلی چندین ساله، اینک با اعتراض گسترده کشاورزان بار دیگر در دستورکار مسئولان بخش با محوریت بخشداری کهریزک قرار گرفت.
به گزارش روابط عمومی بخشداری کهریزک، اینجا در جنوبیترین نقطه پایتخت نه هوایی برای نفس کشیدن وجود دارد، نه زمینی برای کشت و کار و نه دلهایی امیدوار. سرزمینی که روزی نگین کشاورزی استان تهران بوده و هوایش زبانزد اهالی پایتخت، اکنون دل فسردهتر از همیشه به آینده نه چندان خوش فرزندانش مینگرد؛ کهریزک را دیگر یارای تحمل مشکلات نیست، شهروندان آن زیر تَلی از نابسامانیها و چالشهای پایتخت کمر خم کردهاند و بدنامی آرادکوه، تخلیه روزانه ۸ هزار تُن زباله پایتخت در این منطقه، بهشت زهرا(س)، آسایشگاه کهریزک و غیره تنها گوشهای از سایهسار سیاهی و نگونبختی مردمی است که جز به سادگی و مهرورزی نامی در تاریخ از آنها ثبت نشده است.
اما در هیاهوی این معضلات زیست محیطی، آنچه بیش از همه ساکنان بومی این منطقه را تهدید میکند، آسیبهای اجتماعی و فرهنگی ناشی از حضور گسترده اتباع بیگانه غیرمجاز است که با پوشش و ترویج آزادانه فرهنگ بومی خود کام مردم را تلخ کرده و با تطمیع و ترغیب آنها به تغییر کاربری اراضی کشاورزی و تبدیل آن به کارگاههای بازیافت پلاستیک چهرهای دیگر از مافیای قدرت را در منطقه آشکار میسازند.
چهرهای منفور از زبالههای پلاستیکی پشت نقاب اشتغالزایی، کسب درآمد و بهبود معیشت که سرمایه منطقه را برای کسب سود بسیار در لفافه صنعت بازیافت پلاستیک به ورطه نابودی کشانده و تمام اراضی کوچه پس کوچههای روستاهای قمصر، مجیدآباد و سعیدآباد را در غفلت دستگاههای خدماترسان و با این حربه که میزان منابع آب منطقه پاسخگوی کشت محصولات کشاورزی نیست، به عرصه تاخت و تاز خود بدل کردهاند.
موضوع جمعآوری کارگاههای بازیافت پلاستیک در بخش کهریزک و انتقال آن به مجتمع آرادکوه چند سالی مطرح شده و طرح آن به تصویب رسیده است اما هرگز اقدام جدی در این زمینه صورت نگرفته است؛ اما اینک با اعتراض گسترده کشاورزان در نابودی مزارع صیفیجات و تغییر شیمیایی ساختار آب مورد استفاده در اراضی کشاورزی بار دیگر این موضوع در دستورکار مسئولان بخش با محوریت بخشداری کهریزک قرار گرفته است.
بخشدار کهریزک در هفتههای گذشته طی بازدیدهای مختلف از این کارگاهها که با حضور مسئولان نهادهای قضایی و انتظامی صورت گرفت ضمن اولتیماتوم به صاحبان این کارگاهها در جمعآوری مراکز بازیافت پلاستیک و چندین بار دیدار و گفتوگو با آنها، روز گذشته با برگزاری تور رسانهای متشکل از خبرنگاران و اصحاب رسانه نسبت به این موضوع روشنگری و عواقب امنیتی، اقتصادی و فرهنگی ناشی از تداوم فعالیت آنها را تشریح کرد.
امین بابایی بخشدار کهریزک در جمع اصحاب رسانه اظهار داشت: کهریزک حیات خلوت کلانشهر تهران شده و بار مشکلات و معضلات فراوان سبب شده تا تابآوری مردم این منطقه نسبت به معضلات کاهش یابد.
وی ادامه داد: تخلیه روزانه ۸ هزار تن زباله کلانشهر تهران در آرادکوه و ۴ هزار تن فاضلاب وضعیت محیط زیست و نفس اهالی را به شماره انداخته است، در عین حال شیرابههای ماشینهای حمل زباله و راه افتادن جوی از شیرابهها در معابر نه تنها به لحاظ بصری که به لحاظ بهداشتی نیز بسیاری از الزامات و قوانین بهداشتی را زیرپا گذاشته است.
بخشدار کهریزک سپس با اشاره به مشکلات ناشی از رشد قارچگونه مراکز تفکیک زباله خشک و بازیافت پلاستیک تصریح کرد: چون بازیافت پلاستیک بازار داغی دارد و کار کثیفی است، بسیاری از کارگران ایرانی حاضر به حضور در این فعالیت نیستند و عمدتاً صاحبان این کارگاهها از نیروهای افغان به ویژه اتباع افغان غیرمجاز و معتادان متجاهر استفاده میکنند که به اصطلاح آنها را در حالت خماری نگه داشته و به جای زباله به آنها موادمخدر میدهند.
بابایی ادامه داد: ما همواره اتباع افغانستانی را برادر و خواهر خود میدانیم اما اتباع غیرمجاز که به صورت غیرمجاز وارد کشور میشوند قطعاً آسیبها و عارضههایی بسیاری را ایجاد میکنند که به معضلی جدی در سطح استان تهران تبدیل شده است.
وی افزود: افزایش مراکز بازیافت پلاستیک، سبب شده تا اراضی کشاورزی در حوزه صیفیجات و ذرت خشکانده شود و از آنجا که بهره بالایی دارد، مراکز تفکیک زباله به اتباع اجاره داده میشود که عمدتاً اجاره ۹ میلیون تا ۶۷ میلیون تومانی دریافت میکنند و با فنسکشی این اراضی و غرفهبندی و جمعآوری پلاستیک حتی اقدام به حفر چاه جهت انتقال آب میکنند.
بخشدار کهریزک همچنین بیان کرد: برق این مراکز نیز به صورت غیرمجاز استفاده میشود، این در حالی است که مصرف آب برای آسیاب پلاستیک بسیار زیاد و ۲.۳ دهم درصد بالاتر از میزان آبی است که برای کشت صیفیجات استفاده میشود و اینگونه پلاستیک بلای جان اراضی کشاورزی منطقه شده است.
همانطور که گفته شد معضل جمعآوری کارگاههای بازیافت پلاستیک و بالطبع ساماندهی آنها بارها از سوی دستگاههای استانی طی ادوار مختلف مورد توجه قرار گرفته بود اما متأسفانه هر بار به دلیلی نامشخص در میانه راه رها شده و اینک با توجه به گسترش این معضل و مشکلات کمبود منابع آب اراضی کشاورزی امید است با اقدامات جهادی بخشدار کهریزک با وجود تهدیدات و فشارهای فراوان از سوی سودجویان و نافعان از جولان اتباع بیگانه گامی جدی در این عرصه برداشته شود.
انتهای پیام/